۲ شهریور ۱۳۹۵، ۱۰:۵۸

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

ثبت اولین رکورد از پراکندگی گونه «شاه روباه» در استان لرستان

ثبت اولین رکورد از پراکندگی گونه «شاه روباه» در استان لرستان

خرم آباد - مدیر کل محیط زیست لرستان از ثبت اولین رکورد از پراکندگی گونه «شاه روباه» در این استان خبر داد.

مهرداد فتحی بیرانوند در گفتگو با خبرنگار مهر در سخنانی با بیان اینکه در راستای مطالعه و بررسی های مستمر در خصوص شناسایی و تعیین پراکنش گوشت خواران در سطح زیستگاهها و زیست بوم های استان از طریق پایش و نصب دوربین های «کمراترپ» موفق به ثبت و رکورد گونه ای از چهار روباه شناسایی شده در ایران به نام «شاه روباه» یا «روباه افغانی» در منطقه رومشکان استان لرستان شدیم.

وی بیان داشت: شاه روباه یکی از چهار گونه روباه موجود در ایران است که کوچکترین و زیبا ترین گونه در بین آنها محسوب شده و پیشتر از وجود آنها در بیابانهای مرکزی و شرقی ایران گزارش شده است.

مدیر کل محیط زیست لرستان با بیان اینکه «شاه روباه» یا «روباه افغانی» در مناطق کوهستانی افغانستان و ایران و برخی از نقاط دیگر خاورمیانه زندگی می کند گفت: دم بلند و بسیار پرمو تقریبا به اندازه بدنش، گوشها بسیار بزرگ و در قاعده بسیار پهن بوده و در ناحیه صورت دونوار سیاه وجود دارد که از چشم ها به طرف بینی امتداد یافته اند.

فتحی بیرانوند در خصوص نحوه عکسبرداری از این گونه گفت: ما برای شناسایی همه گوشتخواران استان در همه زیستگاههای تحت مدیریت و آزاد استان تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا بتوانیم ضمن رد یابی و نمایه یابی علاوه بر بیان احتمال حضور گونه ها، مکان مناسب برای نصب دوربین را شناسایی کرده که موفق به ثبت این گونه شدیم.

وی با بیان اینکه این اولین رکورد از شاه روباه Vulpes cana  در استان لرستان تا سال امسال بوده است عنوان کرد: این رکورد حاصل تلاش چندین ماهه کار میدانی و نصب دوربین کمراترپ در منطقه رومشکان با همکاری دو تن از همیاران محیط زیست عضو انجمن های مثلث زندگی و حامیان طبیعت رومشکان  بوده است.

مدیر کل محیط زیست لرستان با بیان اینکه این گونه عموما در ارتفاعات زیر ۲۰۰۰ متر در کوههای خشک یافت می شود گفت: تمام سوابق ثبت شده این گونه در فلات ایران از تپه ها و کوههای در نزدیکی دشت ها بوده و این گونه از کوههای بلند و دره های گرم اجتناب می کند.

فتحی بیرانوند با بیان اینکه در خاورمیانه پراکنش شاه روباه به کوههای بیابانی، مناطق شیب دار، دره ها و صخره ها محدود می شود تصریح کرد: تخریب زیستگاه، طعمه مسموم و قاچاق پوست از مهمترین عوامل و آسیب هایی است که جمعیت این گونه را با تهدید جدی مواجه کرده است.

کد خبر 3749351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha